Δήμος Αθηναίων

Δήμος Αθηναίων

 • Καταγγελία του διευθυντή του 144ου δημοτικού σχολείου

  Μεταφέρουμε αυτούσια την καταγγελία του διευθυντή του  144ου δημοτικού, όπως την διαβάσουμε στον ιστότοπο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ίδιου σχολείου.

 • Με 830 αισθητήρες ειδοποίησης της δημοτικής αστυνομίας σε ράμπες ΑΜΕΑ και διαβάσεις, επιχειρεί ο Δήμος να καταπολεμήσει την παράνομη στάθμευση

  Τέλος στην παράνομη και αντικοινωνική στάθμευση των οχημάτων μέσα στην πόλη, επιδιώκει να βάλει ο Δήμος Αθηναίων αξιοποιώντας την τεχνολογία, μέσω της εγκατάστασης «έξυπνων» αισθητήρων σε διαβάσεις και ράμπες ΑμΕΑ και ενός πρωτοποριακού συστήματος ελέγχου των παραβάσεων.

 • Ο Μπακογιάννης άφησε ανοικτό το ζήτημα της μείωσης των δημοτικών τελών στην Αθήνα, μετά την πανδημία

  Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, στις 9/1, ο δήμαρχος της Αθήνας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθούν τα δημοτικά τέλη μετά το τέλος πανδημίας. 

  Το γιατί, μετά το τέλος της πανδημίας και όχι στην διάρκειά της, που οι Αθηναίοι θα το είχαν και μεγαλύτερη ανάγκη, δεν μπήκε στον κόπο να το εξηγήσει, αλλά και δεν ρωτήθηκε κι όλας.

  Πιό αναλυτικά, είπε για το ζήτημα:

  «οι επιχειρηματίες της πόλης γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι εμείς ήμασταν ο Δήμος ο οποίος βγήκε μπροστά προτού ακόμα λάβει οποιαδήποτε απόφαση η κυβέρνηση, και είπαμε ότι όποια επιχείρηση κλείνει για λόγους δημόσιας υγείας, εξαιτίας της πανδημίας, δεν θα πληρώνει τίποτα στον Δήμο Αθηναίων. Ήμασταν απολύτως ξεκάθαροι. Το ίδιο προφανώς ισχύει και τώρα και θα συνεχίσει να ισχύει όσο ζούμε σε αυτή την έκτακτη συνθήκη. Εμείς περιμένουμε να κλείσει ο κύκλος της πανδημίας, εύχομαι σύντομα -ακούγοντας κι εγώ τους ειδικούς ελπίζω να επιβεβαιωθούν- και από εκεί και πέρα, προφανώς θα συζητήσουμε μια μείωση των τελών για να μπορέσουμε να δώσουμε “ανάσα” σε όλους όσοι έχουν κρατήσει την Αθήνα όρθια».

 • Κλάδεμα ή καταστροφή των δέντρων;

  Από την κάτοικο των Σεπολίων με το ψεωδώνυμο Michelle Kokkino  στα κοινωνικά δίκτυα, λάβαμε την παρακάτω καταγγελία σχετικά με το κλάδεμα των δέντρων στην γειτονιά μας.

 • Έντονη κριτική από την Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση στην λειτουργία των οργάνων του Δήμου Αθηναίων

  Οξεία επίθεση στην λειτουργία των οργάνων του Δήμου Αθηναίων εξαπέλυσε η δημοτική παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» με αφορμή τις εκλογές και τους ορισμούς στα διάφορα όργανα του Δήμου.

  Η μείωση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο η παράταξη Μπακογιάννη δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία και το πέρασμα μιας σειράς σημαντικών αρμοδιοτήτων στις διάφορες επιτροπές, που εκεί η πλειοψηφούσα παράταξη έχει τον πλήρη έλεγχο, βρίσκονται στο κέντρο της κριτικής της. Φυσικά αυτές οι διαμορφώσεις, που αλλοιώνουν στην πραγματικότητα την ψήφο των Αθηναίων με πρωτοβουλία του κεντρικού κράτους, είναι που οδήγησαν την συγκεκριμένη παράταξη, όπως η ίδια εξηγεί, στην θέση της αποχής από τις σχετικές εκλογικές διαδικασίες.

  Η ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής μεταξύ άλλων αναφέρει τα παρακάτω:

  «Το δημοτικό συμβούλιο έχει πλέον διακοσμητικό χαρακτήρα, μιας και καίριες αποφάσεις, όπως ο προϋπολογισμός, το τεχνικό πρόγραμμα ή οι προγραμματικές συμβάσεις με διάφορες εταιρείες ουσιαστικά αποφασίζονται αλλού: Με συνεχείς ειδικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης οι περισσότερες αρμοδιότητες περνάνε στις επιτροπές οικονομικών και ποιότητας ζωής. Συγκεκριμένα για ΣΔΙΤ, εκχωρήσεις, προγραμματικές συμβάσεις εκατομμυρίων με διάφορες εταιρείες κ.α., η αρμοδιότητα έχει μεταφερθεί στην επιτροπή οικονομικών.

  Ο ρόλος του δημοτικού συμβούλιου εξαντλείται στο να επικυρώνει επιλογές που αποφασίζονται εκεί, και αποφασίζει ουσιαστικά μόνο για τη χωροθέτηση των περίπτερων, την κοπή δένδρων, τις παρατάσεις χρήσης τάφων, κάποιες θέσεις στάθμευσης κ.λπ.. Έτσι απλά καταλήγει να επικυρώνει τις μεγάλες συμφωνίες με ιδιωτικά συμφέροντα, που σχεδιάζονται και ανακοινώνονται αλλού, χωρίς να έχουν έρθει πριν σε αυτό (πχ. γήπεδο στον Ελαιώνα, Μεγάλος Περίπατος, παραχώρηση Εθνικού Κήπου, Φιλοπάππου, Λόφου Στρέφη, αρχαιολογικό πάρκο Ακ. Πλάτωνος κ.λπ.).

  Όσον αφορά τις συγκεκριμένες επιτροπές, από τον Σεπτέμβρη του 2019 σημειώναμε ότι οι ρυθμίσεις που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ το ίδιο καλοκαίρι, μετά τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, ήταν άκρως αντιδημοκρατικές και πραξικοπηματικές, δίνοντας υπερεξουσίες σε βάρος του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και εκχωρώντας απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου (εν προκειμένω στον Μπακογιάννη), μια πλειοψηφία που δεν διαθέτει στο δημοτικό συμβούλιο, αφού ο λαός του έδωσε μόνο 21 στους 49 δημοτικούς συμβούλους.

  Οι ρυθμίσεις αυτές παραποιούν τον εκλογικό συσχετισμό, όπως αυτός αποτυπώθηκε στις εκλογές. Παραβιάζουν έτσι κάθε έννοια δημοκρατίας, ακόμα και της αστικής, που κατά κόρον επικαλούνται για μια σειρά άλλα ζητήματα και ορκίζονται στο όνομα της. Είναι ρυθμίσεις που στραπατσάρουν την ισονομία, ακόμα και το «κύρος» των θεσμών της αστικής «δημοκρατίας», προβάλλοντας το εφεύρημα της «κυβερνησιμότητας», ανάγοντας το μάλιστα σε υπέρτατο αγαθό, πάνω από τα υπόλοιπα. Μέσω αυτού, απλά βαφτίζεται η μειοψηφία σε πλειοψηφία, όταν η απόφαση του λαού δεν συμφέρει.

  Πρόκειται ξεκάθαρα για μια πραξικοπηματικού τύπου νοθεία, όπου οι αστικοί θεσμοί αλλάζουν την εκφρασμένη λαϊκή θέληση σε μια εκλογική διαδικασία τυπικού χαρακτήρα, θυμίζοντάς μας ότι βρίσκονται πάνω από κάθε δημοκρατική λειτουργία. Πως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί η μετατροπή του 42% των ψήφων σε 72% αντιπροσώπευση; Αντίθετα, την ίδια στιγμή η κυβερνητική παράταξη ψηφίζει νόμο που καταστρατηγεί τα καταστατικά των σωματείων, απαιτώντας συμμετοχή πάνω από 50% των μελών τους σε διαδικασίες που αποφασίζουν απεργίες.

  Πώς εξηγείται άραγε ότι για μια εργατική κινητοποίηση απαιτείται συνέλευση και απόλυτη πλειοψηφία, ενώ για μεγάλα οικονομικά project, εκχωρήσεις, συμβάσεις εκατομμυρίων, ΣΔΙΤ στον δήμο και στους ΟΤΑ μπορεί να αποφασίζει μια κλειστή ομάδα 11 συμβούλων (συνήθως με τρεις απριόρι δοτούς και άλλους δύο μπόνους στην παράταξη του δημάρχου);

  Αλλά γιατί είναι αναγκαία μια τέτοια λειτουργία; Τι είναι αυτό που διακυβεύεται, ώστε να μετατρέπεται η μειοψηφία σε πλειοψηφία και οι καίριες αποφάσεις να παίρνονται σε τόσο στενά, αδιαφανή και μεταλλαγμένα όργανα; Εδώ η απάντηση που μπορεί να δοθεί, είναι μια: Οι ανάγκες για το κέρδος του κεφαλαίο είναι μεγάλες. Βιάζονται πολύ, χρειάζεται να επιταχύνουν τις διαδικασίες αναδιαρθρώσεων, εκχωρήσεων, ιδιωτικοποιήσεων και μεγάλων έργων «ανάπλασης», προς όφελος μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων του τουριστικού-ξενοδοχειακού, κατασκευαστικού κεφαλαίου και των real estate.

  Έτσι, παρά τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία, τα χιλιάδες καθημερινά κρούσματα καθημερινά, τις χιλιάδες ζωές που χάνονται, η «μηχανή» δουλεύει ρολόι. Όχι για το σύστημα υγείας, για νέες ΜΕΘ, νέες πτέρυγες σε νοσοκομεία, ούτε για την εκπαίδευση, για νέες σχολικές αίθουσες για τους μισθούς, ούτε προφανώς για τις συντάξεις και την κάλυψη της ανεργίας, αλλά αποκλειστικά για την καπιταλιστική κερδοφορία και την απρόσκοπτη λειτουργία αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος».

 • Νέο προεδρείο στο δημοτικό συμβούλιο και οι νέες συνθέσεις στις επιτροπές οικονομικών και ποιότητας ζωής του Δήμου Αθηναίων

  Στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τις εκλογές του προεδρείου του αλλά και τον ορισμό μελών των επιτροπών οικομικών και ποιότητας ζωής αναδείχθηκαν κατά πλειοψηφία ή ορίστηκαν κατά περίπτωση:

  · Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Ελευθέριος Σκιαδάς, από την παράταξη «Αθήνα Ψηλά».

  · Αντιπρόεδρος, ο κ. Ρήγας Αξελός από την «Ανοιχτή Πόλη»

  · Γραμματέας, η κ. Καλλιόπη Γιαννοπούλου από την « Αθήνα είσαι Εσύ».

  Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» εξέλεξε ένα επιπλέον μέλος – και τον αναπληρωματικό του – στις επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής.

  Οικονομική επιτροπή

  Πρόεδρος: Μπακογιάννης Κωνσταντίνος

  Τακτικά μέλη : Αβραμίδης Νικόλαος – Λέων Γρηγόρης (Ορίζονται με απόφαση του Δημάρχου)

  Εξελέγησαν :

  «Αθήνα Ψηλά» : Αποστολόπουλος Γιώργος, Μελίνα Δασκαλάκη, Μανόλης Καλαμπόκας, Κατριβάνου Αικατερίνη, Εβερτ Αλβέρτη Αλεξάνδρα

  «Ανοιχτή Πόλη» : Δημήτρης Αλεξίου

  «Αθήνα είσαι Εσύ» : Γιώργος Μπρούλιας

  «Λαίκή Συσπείρωση» : Λάμπρου Στέλιος

  Αναπληρωματικά μέλη

  «Αθήνα Ψηλά» : Πόπη Δομάζου, Αννα Ροκοφύλλου, Μακρόπουλος Νίκος

  «Ανοιχτή Πόλη» : Ρήγας Αξελός

  «Αθήνα είσαι Εσύ» : Μπέη Καραμπότσιου Ρωξάνη

  «Λαίκή Συσπείρωση» : Βουρδουμπάς Χαράλαμπος

  Επιτροπή ποιότητας ζωής

  Πρόεδρος: Μπακογιάννης Κωνσταντίνος

  Τακτικά μέλη: Τεντόμας Χρήστος και Αξιώτης Βασίλης ( ορίζονται από τον Δήμαρχο

  Εξελέγησαν

  «Αθήνα Ψηλά» : Αβραμίδου Σεραφίνα, Βαφειάδης Νικόλαος, Κορομάντζος Βασίλης, Κολλάτος Ευγένιος, Κατερίνα Γκαγκάκη

  «Ανοιχτή Πόλη» : Αλιβιζάκη Δέσποινα

  «Αθήνα είσαι Εσύ» : Αγγελόπουλος Βασίλης

  «Λαίκή Συσπείρωση» : Βούλα Παναγή

  Αναπληρωματικά μέλη

  «Αθήνα Ψηλά» : Αραμπατζή Νίκη, Αγγελή Λυκούδη Ινές Δήμητρα, Σεϊταρίδης Γεώργιος

  «Ανοιχτή Πόλη» : Εφη Γιαννοπούλου

  «Αθήνα είσαι Εσύ» : Αποστολόπουλος Γιώργος

  «Λαϊκή Συσπείρωση» : Βουρδουμπάς Χαράλαμπος

 • OPERA GALA AMORE στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» - 13 Ιανουαρίου 2022

  Με μία λαμπερή συναυλία, ένα συναρπαστικό οπερατικό γκαλά αφιερωμένο στον έρωτα και την αγάπη, με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους συντελεστές, η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων καλωσορίζει το νέο έτος την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου στις 20:30 στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

 • Έκλεισαν κέντρα για δωρεάν rapid τεστ από τον Δήμο Αθηναίων

  Δωρεάν rapid test μόνο από τα δημοτικά ιατρεία και όχι από τις οκτώ λέσχες φιλίας, είναι αυτό που ισχύει πλέον. Και έτσι ο Δήμος Αθηναίων ενώ είχε πανηγυρικά ανακοινώσει τον Νοέμβριο ότι δωρεάν rapid test θα γίνονται εκτός από τις οκτώ λέσχες φιλίας και στα έξι δημοτικά ιατρεία, τώρα έχει σιωπηλά καταργήσει τα τεστ στις οκτώ λέσχες φιλίας.

 • Online συναυλίες από τα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων τον Ιανουάριο

  Τις Κυριακές 2, 9, 16 και 23 Ιανουαρίου ξεκινούν μέσω youtube, σε ελεύθερη μετάδοση οι online συναυλίες από τα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων και τις οποίες προσφέρει ο ΟΠΑΝΔΑ.

 • Η Αθήνα «γιορτάζει» την πρωτοχρονιά με τον Ρουβά την ώρα που ξηλώνεται η δομή προσφύγων του Ελαιώνα

  Ανοικτή δομή προσφύγων μέσα στην Αθήνα προφανώς και δεν ταιριάζει με την Αθήνα του Μπακογιάννη και πολύ περισσότερο δεν συνάδει με τα πλάνα της διπλής ανάπλασης και της επιχειρηματικής αξιοποίησης του Ελαιώνα.

 • Πρωτοχρονιάτικη συναυλία του Ρουβά διάρκειας 17 λεπτών χωρίς θεατές θα στοιχίσει 215.000 ευρώ στους Αθηναίους

  Κανονικό πάρτι κάνει ο Δήμος Αθηναίων με την απευθείας ανάθεση της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας διάρκειας 17 λεπτών, η οποία θα είναι χωρίς θεατές,  θα μεταδοθεί μόνο τηλεοπτικά, με μόνο διάττοντα αστέρα τον Σάκη Ρουβά και θα στοιχίσει 215.000 ευρώ!

 • Έγινε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου επιχείρηση καθαριότητας του Δήμου στα Σεπόλια - Τι αποτελέσματα είχε;

  Κυριακές με υπερωριακή εργασία, συνεχίζει να κάνει την δουλειά του ο Δήμος Αθηναίων, με επιχειρήσεις καθαριότητας που δημιουργούν αίσθηση αλλά και σοβαρές αμφιβολίες για την ουσιαστικότητα του εγχειρήματος.

 • Ποιος είναι ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων;

  Όσοι θέλουν πραγματικά να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον Δήμο Αθηναίων σχετικά με τα θέματα καθαριότητας, καλό θα ήταν να ρίζουν μια ματιά στον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου, έτσι όπως αυτός ισχύει σήμερα.

 • Συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΟΚΑΝΑ για την λειτουργία 5 κινητών μονάδων εποπτευόμενης χρήσης

  Αναρτήθηκε στην Διαύγεια η απόφαση του δημοτικού συβουλίου με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του ΟΚΑΝΑ σχετικά με την λειτουργία από τον δεύτερο πέντε (5) κινητών μονάδων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών.

  Το σχέδιο εγκρίθηκε με 30 ψήφους υπέρ και 5 κατά (Λαϊκή Συσπείρωση και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή).

  Αναλυτικά την απόφαση και το σχέδιο συνεργασίας μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ

 • Εγκρίθηκε η σύμβαση του Δήμου Αθηναίων με την «Εθνικός Κήπος – Μητροπολιτικό Πράσινο Α.Ε.» για την διαχείριση του Εθνικού Κήπου - Ποια είναι η σύμβαση

  Η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της εταιρίας «Εθνικός Κήπος – Μητροπολιτικό Πράσινο Α.Ε.» για την διαχείριση του Εθνικού Κήπου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το προϋπολογισθέν κόστον δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια και μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ

 • Σε ποιά σημεία στην Αθήνα μπορείτε να φορτίζετε τα ηλεκτρικά σας οχήματα μέσω του δικτύου του Δήμου Αθηναίων

  Δίκτυο 25 σημείων επαναφόρτισης των ηλεκτρικά κινούμενων οχημάτων εγκατέστησε ο Δήμος Αθηναίων. Η χρήση των φορτιστών θα είναι δωρεάν για τον πρώτο χρόνο.

 • Έντεκα σημεία στην Αθήνα με δωρεάν Wi-Fi από τον Δήμο

  Ποιά είναι τα 11 πρώτα σημεία στην Αθήνα, στα οποία ο Δήμος εγκατέστησε σύστημα δωρεάν ελεύθερης πρόσβασης σε δίκτυο Wi-Fi;

 • Μια πόλη προσβάσιμη σε όλους!! (;;)

  Διαβάσαμε στις ανακοινώσεις του Δήμου Αθηναίων ότι «Η Αθήνα γίνεται προσβάσιμη σε όλους. Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (σ.σ. στις 3 Δεκεμβρίου), ο Δήμος Αθηναίων ανακοινώνει μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία που αφορά την πιλοτική καταγραφή προσβάσιμων διαδρομών για ανθρώπους με κινητική ή οπτική αναπηρία.

 • Νέα πάρκα για σκύλους στον Δήμο Αθηναίων

  Δύο νέα πάρκα, αποκλειστικά για περίπατο με σκύλους βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες στη διάθεση των Αθηναίων, στην περιοχή του Προμπονά και στην πλατεία Οβρένοβιτς, στο Νέο Κόσμο.

  Καθένα από τα δύο πάρκα διαθέτει ξεχωριστές «ζώνες» για μικρόσωμους και μεγαλόσωμους σκύλους, ώστε τα ζώα να παίζουν με ασφάλεια μέσα σε αυτές. Και τα δύο πάρκα είναι μεγάλα σε έκταση -το πάρκο στην περιοχή Προμπονά ξεπερνάει το ένα στρέμμα και στην πλατεία Οβρένοβιτς τα 700 τ.μ.- ώστε να φιλοξενούν με άνεση τα τετράποδα και τους συνοδούς τους.

  Πρόκειται για χώρους κοινωνικοποίησης, παιχνιδιού, εκγύμνασης και εκπαίδευσης σκύλων, που σε κάθε περίπτωση τηρούν όλες τις προδιαγραφές ενός πρότυπου δημόσιου πάρκου. Τα πάρκα είναι περιφραγμένα με διπλές ανθεκτικές πόρτες και ενδιάμεσο χώρο υποδοχής, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι σκύλοι θα παραμένουν στο πάρκο, κάθε φορά που οι πόρτες ανοίγουν ή κλείνουν.

 • Αν θέλετε τοιχογραφία στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού σας, να η ευκαιρία!

  Ο δήμος Αθηναίων επεκτείνει το πρόγραμμα τοιχογραφιών που μέχρι τώρα ίσχυε για δημόσια κτίρια και σε κτίρια ιδιωτών. Αν λοιπόν έχετε κάποιο κτίριο στον Δήμο Αθηναίων και βλέπετε με καλό μάτι το να καλύψει μια τοιχογραφία από street artist την πρόσοψή του, δεν έχετε παρά να κάνετε αίτηση στην σχετική υπηρεσία του Δήμου.

 • Ανάπλαση δύο πλατειών με κόστος πάνω από 14 εκατομμύρια!

  Αναδημοσιεύουμε από το «Ακαδημία Πλάτωνος» την πληροφόρηση ότι η ανάπλαση δύο πλατειών θα κοστίσει στον Δήμο Αθηναίων πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ.

  Πρόκειται για την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος και την πλατεία του Εργάτη στην Κυψέλη. Ο ιστότοπος παραθέτει όλα τα σχετικά έγγραφα, της πρότασης του Κ. Μπακογιάννη προς το δημοτικό συμβούλιο, πρόταση που έχει εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή και την 4η κοινότητα.

  Το άρθρο διατυπώνει εύλογα ερωτήματα σχετικά με το τεράστιο κόστος αυτών των έργων που θα αναλάβουν ιδιωτικές επιχειρήσεις και δημιουργεί προβληματισμούς σχετικά με την πραγματική όδευση των ποσών αυτών.

 • Δεκατέσσερις (14) νέες υπηρεσίες παρέχει ηλεκτρονικά ο Δήμος Αθηναίων

  Ποιες είναι οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

  Στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος Αθηναίων, προσετέθησαν οι ακόλουθες 14 υπηρεσίες κι έτσι αυτές έφτασαν συνολικά τις 118:

  1. Χορήγηση άδειας τοποθέτησης μεταλλικών εμποδίων στο πεζοδρόμιο (προστατευτικά κιγκλιδώματα)

  2. Χορήγηση άδειας επισκευής πεζοδρομίου

  3. Χορήγηση άδειας υποβιβασμού πεζοδρομίου για την είσοδο – έξοδο αυτοκινήτων

  4. Χορήγηση άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τεχνικές – οικοδομικές εργασίες

  5. Χορήγηση παράτασης άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τεχνικές – οικοδομικές εργασίες

  6. Επιστροφή εγγυητικής επιστολής για την έκδοση άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τεχνικές - οικοδομικές εργασίες

  7. Κατασκευή εξωτερικής διακλάδωσης ακινήτου (σύνδεση με οριστικό δίκτυο ακαθάρτων)

  8. Εγγραφή στο Μητρώο Αρρένων ανήλικων τέκνων πολιτογραφηθέντων γονέων

  9. Αίτηση διαγραφής από το Μητρώο Αρρένων

  10. Αίτηση διόρθωσης εσφαλμένων στοιχείων

  11. Αίτηση αλλαγής στοιχείων λόγω αναγνώρισης τέκνου εκτός γάμου

  12. Αίτηση αλλαγής στοιχείων λόγω υιοθεσίας

  13. Διαγραφή από το Μητρώο Αρρένων λόγω αλλαγής φυσικής κατάστασης

  14. Πιστοποιητικό για τη μετεγγραφή στο Μητρώο Αρρένων

  Η διαδικασία για την έκδοση του πιστοποιητικού

  Για την είσοδο στην πλατφόρμα είναι απαραίτητη η χρήση των κωδικών taxisnet. Ακολουθώντας τις οδηγίες, οι δημότες υποβάλλουν την αίτησή τους προς την αρμόδια διεύθυνση του Δήμου Αθηναίων και στη συνέχεια ενημερώνονται ηλεκτρονικά (μέσω της ψηφιακής τους θυρίδας) για τον χρόνο επεξεργασίας του αιτήματός τους. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, το πιστοποιητικό (ή έγγραφο) εκδίδεται ηλεκτρονικά.

 • Διακόσια πενήντα (250) νέα καροτσάκια καθαρισμού προστέθηκαν στον εξοπλισμό του Δήμου Αθηναίων

  250 καινούρια καροτσάκια θα υπάρχουν πλέον στην διάθεση των 494 εργαζομένων στον τομέα οδοκαθαρισμού του Δήμου Αθηναίων.

  Σύμφωνα με όσα λέει ο Δήμος, τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους είναι ότι διαθέτουν τρεις τροχούς κύλισης, είναι χειροκίνητα, ελαφριά (28 κιλά), ενώ έχουν ενσωματατωμένο μεγάλο κάδο απορριμμάτων 80 λίτρων. Είναι επιψευδαργυρωμένα, έχουν υψηλή αντοχή στην διάβρωση και είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικά στην σήψη και απρόσβλητα από οξέα και χημικές ουσίες, καθώς και από την υπεριώδη ακτινοβολία. Παράλληλα, η υψηλής ποιότητας κατασκευή τους τα «θωρακίζει» από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τις θερμοκρασιακές μεταβολές. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η αντοχή που απαιτείται, ώστε τα χειραμαξίδια να μην φθείρονται στο χρόνο, αλλά και από τη διαρκή χρήση τους.

 • Ξεκίνησε να λειτουργεί το «Κοινωνικό κομμωτήριο» του Δήμου Αθηναίων

  Το «Κοινωνικό Κομμωτήριο» του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), ξεκίνησε να λειτουργεί και να προσφέρει υπηρεσίες σε όσους τις έχουν ανάγκη. Παρέχει δωρεάν κούρεμα και ξύρισμα σε άστεγους συμπολίτες μας, αλλά και σε οικογένειες που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

  Ο χώρος του κομμωτήριου βρίσκεται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης).

  Πρόκειται για την  πρώτη δομή του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που θα λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές κομμωτές, σε συνεργασία με τον Αναστάσιο Σταυρόπουλο, γνωστό ως Anber -έναν επαγγελματία κομμωτή, που έχει προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο σε ανθρώπους που χρειάζονται φροντίδα και υποστήριξη. Επίσης, λειτουργεί με την υποστήριξη - χορηγία της L'Oréal Professional Products.

 • Να διαπλατυνθούν τα πεζοδρόμια της Πανεπιστημίου αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

  Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, στην σημερινή του συνεδρίαση, την αρχιτεκτονική μελέτη για τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της οδού Πανεπιστημίου.
  Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Βασίλης Αξιώτης, προβλέπεται υπερδιπλασιασμός των δένδρων με τη φύτευση ακόμη 87 πλάτανων, τοποθέτηση πλακών όδευσης τυφλών στα πεζοδρόμια, κατασκευή 16 φιλικών, «έξυπνων» διαβάσεων στους κάθετους άξονές της, ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, ώστε να έχουν μικτή χρήση για πεζούς και ποδηλάτες κ.ά..

  Σε ό,τι αφορά τις λωρίδες, η Πανεπιστημίου θα έχει τρεις για τα ΙΧ και μία αποκλειστικά για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», η δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Αλεβυζάκη, έκανε λόγο για «ράβε-ξήλωνε» και έλλειψη διαβούλευσης. Απαντώντας, ο κ. Αξιώτης επισήμανε ότι ήταν μακρά η διαβούλευση, με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων, ενώ η μελέτη έχει εγκριθεί απ΄όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Κατά της πρότασης ψήφισαν οι παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη», «Αθήνα είσαι εσύ», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή».

 • Το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας είπε ομόφωνα «ΟΧΙ» σε συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων

  Κατά της συγχώνευσης σχολικών τμημάτων, η οποία προωθείται από το Υπουργείο παιδείας εν μέσω πανδημίας, ψήφισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο σε συνεδρίασή του στις 8/11/21.

  Ο Κ. Μπακογιάννης δήλωσε άγνοια για τις σχετικές προθέσεις του Υπουργείου κατέθεσε όμως ψήφισμα ενάντια σε οποιαδήποτε τέτοια πιθανή απόφαση.

 • Ο δήμος Αθηναίων δίνει 35 εκατ. για 3 χρόνια σε ιδιωτική εταιρία που ανέλαβε το κλάδεμα των δέντρων

  Αν δεν σας αρέσει ο τρόπος που κλαδεύονται τα δέντρα στην Αθήνα - πολλοί κάτοικοι καταγγέλλουν καταστροφή και όχι κλάδεμα του δέντρου - τότε μην διαμαρτύρεστε στην υπηρεσία πρασίνου του Δήμου, αλλά στην ιδιωτική εταιρία που ανέλαβε εργολαβικά το κλάδεμα για 3 χρόνια με σύμβαση 35 εκατομμυρίων ευρώ!

  Όμως μπορεί να μην φταίνε οι υπάλληλοι της υπηρεσίας πρασίνου για ότι στραβό βλέπετε, όμως ο Δήμος είναι που ανέθεσε την δουλειά αυτή σε ιδιώτη και μάλιστα οφείλει να την επιβλέπει, αν γίνεται σωστά. Επομένως, απέναντι στον πολίτη υπεύθυνος είναι ο Δήμος συνολικά.

  Τώρα αν σκεφτούμε πόσο θα κόστιζε η επάνδρωση με ειδικευμένο προσωπικό της υπηρεσίας πρασίνου και η αγορά σωστού εξοπλισμού, για να συγκρίνουμε αυτό το κόστος με αυτά που θα πάρει ο εργολάβος, μάλλον χαμένος θα βγει ο Δήμος (και οι δημότες του κατά συνέπεια).

  Αλλά, το μάθαμε πια. Η σημερινή δημοτική αρχή θέλει όλα να τα φορτώσει σε ιδιώτες. Σιγά βρε παιδιά! πόσα να αντέξει η πλάτη το ιδιώτη πια; 

   

 • Ο Δήμος Αθηναίων απομάκρυνε με γερανό 3.862 παρατημένα οχήματα σε ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

  Ο Δήμος Αθηναίων απομάκρυνε (και άριστα έπραξε) τα δύο τελευταία χρόνια 3.862 εγκαταλελειμμένα οχήματα (1607 δίκυκλα και 2255 αυτοκίνητα) από τους δρόμους της πόλης. 

  Η σχετική είδηση βέβαια, έτσι όπως αναδημοσιεύτηκε σχεδόν σε όλους τους ιστότοπους από το δελτίο τύπου του Δ.Α., έχει τίτλο που δεν αναφέρεται στο χρονικό διάστημα που έγινε η απομάκρυνση και έτσι όταν κανείς διαβάζει τον τίτλο μόνο, νομίζει ότι αυτός ο όγκος οχημάτων απομακρύνθηκε σε μια μέρα ξαφνικά. Και είναι πολλοί δυστυχώς αυτοί που διαβάζουν μόνο τον τίτλο μιας είδησης.

 • Καθώς ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ και πέριξ, παραμένουν χαβούζες, ο Δήμος Αθηναίων φτιάχνει Ιαπωνικούς κήπους...

  Την διαβάσαμε και δεν ξέραμε αν έπρεπε να κλάψουμε ή να γελάσουμε... την είδηση που πρόβαλαν ΟΛΑ σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης, περί κατασκευής του πρώτου δημόσιου Ιαπωνικού κήπου στην Ελλάδα από τον Δήμο Αθηναίων.

 • Δήμος Αθηναίων: Αναθέσεις και εργολαβίες

  Το διαβάσαμε πριν δυό βδομάδες περίμου στον ιστότοπο Ακαδημία Πλάτωνος και μας φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Το άρθρο ουσιαστικά αναδημοσιεύει απόψεις αλλά και στοιχεία από δημόσια παρέμβαση της ομάδας «Ανοιχτή Συνέλευση για την υπεράσπιση του λόφου Στρέφη».

Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 20:48

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 19:36

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 14:22

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 22:11

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 23:36